joi, 9 decembrie 2010

Imperfectiunile fetei?!

Astazi cautand ceva pe net am dat de un articol...care mi se pare foarte interesant  si ne poate ajuta pe toate!

In fata oglinzii, toate ne gasim o multime de defecte. Ochii sunt ori prea mari, ori prea infundati, obrajii sunt prea rotunzi, cearcanele au reaparut, pentru ca nu ne-am odihnit suficient si parca am vrea ceva, sa nu mai para fruntea asa lata?Dar gata cu vaitatul! Specialistii ne-au asigurat: cu rabdare si putina indemanare, putem corecta cu succes si cele mai pretentioase defecte.

Daca ai buzele subtiri 
 Incearca sa eviti culorile prea intense si rujurile mate, caci vor atrage atentia asupra defectului tau. Sunt de preferat cele sidefate si cat mai deschise la culoare. Acopera gura cu un strat de fond de ten, pudreaza usor iar apoi contureaza buzele cu un creion roz deschis, tragand linia putin deasupra marginii buzelor. Cu o pensula, aplica ruj pe toata suprafata buzelor. Lasa-l un minut sa se usuce, apoi aplica un strat de gloss incolor.


Daca ai ochii prea mici 
Nu trebuie sa-ti lipseasca din trusa fardurile sidefate si deschise la culoare, pentru ca dau luminozitate ochilor si ii fac sa para mai mari. Sprancenele au un rol important: ele trebuie ridicate prin pensare. Daca vrei sa machiezi arcada, foloseste un fard deschis, dar mai inchis decat fondul de ten. Pentru pleoape: poti aplica fard pe toata pleoapa superioara sau doar deasupra pupilei, pentru a lumina ochiul. Genele trebuie bine curbate cu rimel sau cu clestele pentru gene. De retinut: nu incarca cu fard si arcada si pleoapa.
Nu trebuie sa-ti lipseasca din trusa fardurile sidefate si deschise la culoare, pentru ca dau luminozitate ochilor si ii fac sa para mai mari. Sprancenele au un rol important: ele trebuie ridicate prin pensare. Daca vrei sa machiezi arcada, foloseste un fard deschis, dar mai inchis decat fondul de ten. Pentru pleoape: poti aplica fard pe toata pleoapa superioara sau doar deasupra pupilei, pentru a lumina ochiul. Genele trebuie bine curbate cu rimel sau cu clestele pentru gene. De retinut: nu incarca cu fard si arcada si pleoapa.

Daca ai ochii prea mari
In acest caz, te poti juca cu nuantele inchise. Si nu uita sa-ti conturezi ochii cu un dermatograf, bineinteles tot inchis la culoare. Apoi, aplica pe pleoape, cu miscari orizontale, un fard maro sau gri. Foloseste din nou creionul, pentru a accentua unghiul intern al ochilor. La sfarsit, da-te cu un fard de culoare intermediara, in zona dintre pleoapa si arcada. Rimelul va fi aplicat pe toata lungimea genelor, in mai multe straturi, pentru a crea un efect de alungire.

Daca ai ochii infundati
Este si cazul ochilor asiatici. Fardul de pleoape trebuie sa fie deschis la culoare si se va aplica si pe pleoapa inferioara. Culoarea trebuie sa fie mai accentuata catre extremitatea ochilor si estompata catre sprancene. Linia de contur ce porneste de la coltul interior al ochiului trebuie trasata, la inceput, subtire si se va ingrosa pe masura ce te apropii de extremitatea ochiului. Pe spatiul dintre marginea pleoapei si linia de contur aplica un fard deschis la culoare sau un tus alb. In final, coloreaza integral suprafata pleoapei cu o nuanta calda. Si aplica rimel pentru alungirea genelor.

Daca ai ochii cazuti
Cu un dermatograf de culoare inchisa (negru, gri), trage – pornind de la unghiul interior al pleoapei de sus catre coltul exterior – o linie fina, care sa urce, pe ultimul centimetru de pleoapa. Ingroasa conturul pe ultima treime a liniei. Aplicati apoi un fard viu (roz, bej sidefat) pe toata pleoapa, pentru a crea luminozitate. Iar pentru a deschide si mai mult privirea, trage o dunga pe marginea pleoapei inferioare, de la un capat la altul, cu un dermatograf alb. In final, rimeleaza bine partea centrala a genelor pleoapei de sus. Tips: inainte sa ascuti creionul de ochi (sau creionul-contur pentru buze), tine-l la frigider aproximativ 10 minute. Se va intari si nu se va rupe atunci cand il vei folosi.

Daca ai pungi sub ochi
Inainte de a incepe sa te machiezi este recomandat sa decongestionezi zona cu un cubulet de gheata sau cu doua lingurite, tinute cinci minute in congelator. Apoi, trebuie sa ai la dispozitie doua tipuri de corector crema sau doua feluri de fond de ten in nuante asemanatoare. Acest defect se poate atenua cu un joc de culori al machiajului. Corectorul nu trebuie aplicat, decat dupa ce te-ai dat cu fond de ten. Asa ca ia o pensula plata si, folosind nuanta de fond de ten mai deschisa, contureaza marginea inferioara a pungii. Nuanta inchisa, aplic-o pe partea cea mai proeminenta si intinde foarte bine, pentru a estompa optic diferenta de nivel. In final, aplica pudra, pentru a fixa machiajul.

Daca ai cearcane
Pielea din zona ochilor este cea mai sensibila piele de pe corp.
Ai nevoie de un corector apropiat de nuanta pielii tale pentru a le ascunde cat mai bine si pentru a evita accentuarea lor. Ar trebui un bej-portocaliu, daca cearcanele sunt spre albastru, sau bej cu reflexe galbene, daca sunt spre violet. Aplica-l cu degetele, apoi intinde-l de jur-imprejur, pentru a da luminozitate ochilor. Foloseste aceeasi nuanta de corector si pe pleoapa superioara, pentru a atenua nuanta inchisa a pielii. In final, da-te cu fond de ten si aplica un strop de pudra transparenta pe cearcane.

Daca ai fruntea lata
Se poate minimaliza cu ajutorul unor umbre laterale, pe care le creezi cu ajutorul fardului. Acesta trebuie sa fie cu un ton sau doua mai deschise decat culoarea tenului. Se va intinde fardul de la radacina firului de par pana la mijlocul fruntii. O alta varianta ar fi sa aplici pe toata fata fond de ten, dupa care, la radacina parului, sa aplici unul mai inchis, degradandu-l spre centrul fruntii. La fel faci si cu pudra: mai inchisa la radacina parului, si mai deschisa pe restul fetei.

Daca ai fruntea ingusta
Poti sa o luminezi si vei crea astfel un efect optic de latire. Trebuie sa deschizi la culoare tamplele, cu ajutorul unui corector. Un alt truc este decolorarea usoara a parului in zona tamplelor sau a intregii frunti, in functie de forma fetei.

Daca ai obraji rotunzi
Nu sunt foarte usor de corectat, asa ca trebuie sa te inarmezi cu putina rabdare. Fardul de obraz actioneaza ca un corector al formei obrajilor. Aplicat corect, el face ca obrazul rotund sa para mai alungit. Indicata este aplicarea unui blush in diagonala, plecand de la partea proeminenta a zigomului pana la mijlocul obrazului. Traseaza o curba care coboara si inconjoara, in partea de jos, zona cea mai rotunda a obrazului. Truc: aranjeaza-ti sprancenele. Piaptana-le in sus, respectand linia lor. Vei obtine un efect de subtiere a fetei!

Daca ai pistrui
Nu trebuie sa ii ascunzi sub un strat gros de machiaj. Mai intai aplica o crema tonifianta nu foarte inchisa la culoare sau un fond de ten transparent. Uneori este de ajuns sa se pudreze putin fata. Cu o pudra roz da pometilor si tamplelor o usoara luminozitate. Culorile folosite pentru machiaj, trebuie sa fie pastelate si se aplice in strat subtire. Chiar si rujul. Exceptia sunt genele, care trebuie bine innegrite, pentru a scoate privirea in evidenta.

 Sper sa va fie de folos ceea ce am gasit:)

 

2 comentarii:

Diana spunea...

interesant articolul si interesant si blogul tau o sa il urmaresc de acum incolo:)

Irynuk spunea...

iti multumesc:*

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...