luni, 22 noiembrie 2010

Ingrijirea mainilor in sezonul rece

Buna fetelor!Am primit un articol pe mail de la pro-sanatate despre ingrijirea mainilor in sezonul rece!
Am sa va arat si voua pentru ca mi s-a parut foarte interesant!
"Din pricina factorilor climatici, in sezonul rece pielea trece prin anumite schimbari, de cele mai multe ori nefaste, motiv pentru care este nevoie de o atentie sporita la maniera in care o ingrijim. Desi pielea fetei pare ca are cea mai mare nevoie de atentie in perioada rece, mainile sunt si ele o zona puternic sensibilizata de care trebuie sa ne preocupam.
Prima masura de ingrijire a mainilor impotriva impactului daunator pe care il poate avea frigul asupra pielii este utilizarea unor manusi calduroase. Adaptarea vestimentatiei la conditiile de mediu este o norma de baza pentru protectia organismului.
Este foarte indicat sa nu ne expunem mainile unor surse de caldura puternica in situatiile cand acestea sunt inghetate. Este recomandata expunerea lor sub jet de apa rece pentru un minut, dupa care se aplica apa calduta pana cand mainile isi revin. Apa fierbinte si aburii, dar si caldura foarte puternica cum ar fi cea emanata de calorifere, resouri etc duc la o deshidratare si mai puternica a pielii. Desi prima tendinta este de a ne apropia de astfel de surse de caldura ori apa calda, e bine sa avem rabdare.
n anotimpul rece, mainile trebuie sa fie in permanenta hidratate. Utilizati o crema hidratanta, pe baza de glicerina. Este recomandata evitarea cremelor pe baza de apa. Particulele de apa din crema, odata intrate in piele pot ingheta din pricina frigului, efectele pe care le vor avea asupra pielii fiind deloc placute.
Daca nu dorim sa utilizam creme din comert, medicina naturista vine, ca de fiecare data, in ajutorul nostru. Unguentele cu musetel, aloe, galbenele sunt foarte indicate din pricina multiplelor calitati pe care le au aceste plante.
Ne mai putem folosi si de alte trucuri lasate la indemana noastra de natura atat de binevoitoare. Un tratament benefic este cel cu zeama de lamaie. Se clatesc mainile cu suc de lamaie dupa care se maseaza cu crema cu glicerina ori ulei de masline. Acestea ajuta la imbunatatirea circulatiei periferice si inlatura riscul uscarii ori a inrosirii pielii. Este un tratament indicat pentru persoanele care au probleme cu circulatia periferica, dar nu doar pentru acestea, frigul specific anotimpului rece avand o actiune nefasta asupra tuturor tipurilor de piele.
Amestecul de zahar ori zat de cafea cu ulei de masline este recomandat si el pentru ingrijirea mainilor, pentru reglarea circulatiei dar si pentru inlaturarea celulelor moarte de la nivelul pielii mainilor.
Uleiul de masline este extrem de benefic si in amestec cu vitamina E si A, acestea avand rolul de a hrani pielea dar si a inlatura imbatranirea acesteia. Acest amestec poate fi utilizat de persoanele cu orice tip de ten, dar nu este recomandat femeilor insarcinate, deoarece amestecul cu vitamina A poate produce malformatii.
Fructul de avocado este cunoscut si el pentru cantitatea mare de grasimi bune pe care o contine. Amestecul a doua felii din acest fruct cu o lingura de lapte si una de miere poate face adevarate minuni pentru refacerea pielii afectate de frigul specific sezonului rece. Se mai poate utiliza si continutul unui iaurt gras in combinatie cu zeama de la un kiwi, compozitia obtinuta lasandu-se zece minute pe maini. Acest amestec se inlatura prin clatirea, dupa zece minute, a mainilor cu apa calda.
Indiferent de maniera aleasa, e bine sa ne protejam mainile de actiunea nebenefica pe care o are frigul asupra lor, ajutandu-le cu un tratament adecvat."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...