duminică, 1 mai 2011

random&machiajul corector

Buna fetelor!

Sper sa aveti un 1 mai superb!

Eu tot incerc sa caut de ceva timp si incerc sa ma documentez despre machiajul corector!Vreau sa invat sa fac machiaje cat mai corecte si cat mai frumoase.

Am gasit un articol interensat pe  www.csid.ro  si am zis sa il postez ca poate va e folositor si voua:)

"Pudre de obraz mozaicate, pensula corectoare sau baton, fond de ten lichid sau solid, creme compacte... o multime de solutii complicate pentru o singura problema: tenul cu imprefectiuni. Afla mai jos cum sa te descurci in lumea intortocheata a mahiajului corector, la ce sa apelezi in functie de problema si mai ales cum il aplici.

Cremele de ten compacte

Special formulate pentru a corecta imperfecrtiunile severe sau pentru o putere de acoperire crescuta, cremele de ten compacte cuprind o cantitate mare de pigmenti (40-45%) si permit realizarea unui machiaj corector perfect cu un finisaj natural. Acestea asigura un ten perfect si uniform, fie ca sunt folosite singure sau in asociere cu alte produse de corectat cu culoare.

Aplica cu un burete incepand din mijoc spre exteriorul fetei. Pentru un rezultat transparent, intinde si netezeste produsul. Pe zonele de machiat, taponeaza fara sa netezesti. Pentru a alege nuanta care corespunde cel mai bine carnatiei tale, este recomandabil sa testezi mai intai produsul pe mana (zona degetului mare intre palma si dosul mainii).

Fondurile de ten corectoare lichide

Fluide si cu o putere de acoperire medie (14% pigmenti), fondurile de ten corectoare fluide sunt usor de aplicat si permit obtinerea unui ten perfect, cu un finisaj mat si uniform. Textura lor oil-free este potrivita pentru toate tipurile de ten, fiind suficienta adaptarea bazei de machiaj. Aceasta este foarte delicata si blanda, garantand o tinuta buna a machiajului care rezista la apa, transpiratie si transfer.

Aplica o „nuca” de fond de ten pe varful degetelor si repartizeaz-o pe primele doua degete. Apoi, prin atingere aplica fondul de ten pe ansamblul fetei, netezind uniform din interiorul spre exteriorul fetei, fara a uita de gat.

Pensulele corectoare

Pigmentii pensulelor corectoare (aproximativ 15%) fac posibila atenuarea imperfectiunilor lejere pana la moderate. Textura lor fluida le face foarte usor de aplicat si permite mascarea micilor imperfectiuni dintr-un singur gest: pensula coreactoare beige este ideala pentru a ascunde cearcanele, petele brune si pentru a ilumina zonele umbrite, iar cea verde este indispensabila pentru a atenua rosetile lejere.

Este suficient foarte putin produs corector pentru a neutraliza o imperfectiune; sunt foarte concentrate in pigmenti. Este de preferat sa aplici batoanele corectoare cu degetul. In acest caz incalzeste produsul cu degetul pentru o aplicare ideala (pensulele pot fi folosite directe pe zonele de machiat). Aplica corectorul pe zona de corectat prin mici atingeri, tapotand fara a freca sau netezeste pana la obtinerea unei culori gri.

Pensula corectoare beige:
in cazul cearcanelor: aplica produsul cu ajutorul unei pensule din unghiul intern al ochiului spre partea scobita a cearcanelor. Pete brune si cicatrice: aplica produsul cu pensula pe imperfectiunile de corectat.

Linii de expresie/efect de iluminare: aplica intre sprancene, de-a lungul silonului nasogenian si in scobiturile barbiei pentru a lumina zonele umbrite si a da un efect de luminozitate intregii fete. Oricare ar fi imperfectiunile, estompeaza tamponand cu degetul. Fixeaza cu pudra mozaica translucida.

Pensula corectoare verde:
aplica produsul cu ajutorul pensulei direct pe roseata. Estompeaza prin tapotare cu degetul. Acopera apoi cu fondul de ten corector fluid.

Batoanele corectoare

Special formulate pentru a neutraliza imperfectiunile severe, batoanele corectoare mascheaza defectele gratie pigmentilor:

- nuanta verde camufleaza roseata severa (post-operatorii, cicatricele recente, cuperoza, micile vase aparente, cosurile,petele de nastere);

- nuanta galbena disimuleaza cearcanele vinetii, varicele si corecteaza excesul de albastru al pielii (echimoze, vanatai).

Aplica nuanta galbena sau verde a batonului cu atingeri mici pe zona de mascat pana la obtinerea unei nuante gri. Aplica apoi fondul de ten fluid sau crema de ten compacta prin tapotari lejere pentru a nu sterge corectura.

Pudrele mozaicate


Pudrele mozaicate permit fixarea machiajului, matifierea si infrumusetarea tenului:

- pudra mozaicata translucida matifiaza tenul si fixeaza machiajul;

- pudra mozaicata bronzanta se aplica ca blush pentru a sculpta machiajul.

Ia pudra cu ajutorul unei pensule mari rotind-o in capac si tapoteaza pe mana pentru a elimina excesul. Aplica pudra translucida pe toata fata sau pudra bronzanta doar pe pometi, frunte si barbie. Fetele tinere care au pielea grasa sau cu tendinte acneice pot utiliza pudra singura, cu ajutorul unei dischete demachiante, care va fi aruncata dupa fiecare utilizare. "


Sper sa nu fie o postare luna care sa va  plictiseasca,ci sa va starneasca interesul:)

1 comentarii:

Laura spunea...

E super interesant articolul, mersi ca l-ai postat.Te pup!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...