luni, 6 iunie 2011

Vara a sosit,soarele arde in nestire ,iar noi trebuie sa ne protejam de razele lui!Protectia Solara!

        Buna fetelor!!

       Particip la o campanie a celor de la Iwostin care promoveaza produsele pentru protectia solara!Produsele pe care le au ei le puteti gasi AICI
      Acum am sa va informez cu privire la cateva aspecte generale in ceea ce priveste aceasta protectie si radiatia solara.
       Radiatia solara se manifesta sub forma unui spectru continuu, de la 200 la 400 nanometri. In ciuda acestui aspect continuu, mediul stiintific a decis descrierea acestuia in scale, in functie de efectele diferitelor lungimi de unda. Astfel:
- radiatia UVC (200-290 nanometri) este in intregime absorbita de stratul de ozon;
- radiatia UVB (290-320 nanometri) patrunde in atmosfera si este responsabila de producerea arsurilor cutanate;
- radiatia UVA (320-400 nanometri) patrunde in atmosfera si este responsabila de imbatranirea cutanata si favorizarea aparitiei cancerelor de piele.
         Factorul de protectie solara (SPF) reprezinta cantitatea de radiatie pe care pielea o poate primi pana cand incepe sa se inroseasca, atunci cand folosesti o crema cu protectie, fata de situatia in care pielea nu este protejata. Astfel, daca in mod normal, fara protectie, pielea ta incepe sa se inroseasca, sa spunem, dupa 2 minute de stat la soare, prin aplicarea unei creme cu SPF 15 poti sta la soare de 15 ori mai mult, adica o jumatate de ora, iar prin aplicarea unei creme cu SPF 30 poti sta o ora in soare. SPF-ul este un indicator specific fiecarei persoane si e influentat de o serie de factori precum sursa de lumina (spectru, intensitate), cantitatea aplicata, reactia pielii, etc.


Asadar timp de 5 zile eu va voi da cate un motiv pe zi pentru a va spune de ce e important sa va protejati pielea in timpul verii.

1.Daca stai prea mult la soare fara sa folosesti o crema de protectie soarele iti arde pur si simplu pielea.Pot aparea arsuri de gradul I care constau in inrosireapielii, usturimi si senzatie de arsura.Daca aveti vreuna din aceste manifestari, sfatul medicului este sa evitati expunerea la soare o perioada de timp (o zi sau doua) si sa aplicati in continuare cremafotoprotectoare.Asadar trebuie sa folosim o crema inainte de a sta la bronzat si sa cromometram timpul in care stam.
Astel mai  pot aparea arsuri de gradul II care se manifesta prin aparitia bulelor(basicilor). Acestea nu trebuie rupte, deoarece se pot suprainfecta si pielea va deveni galbena in acea zona. Ele trebuie sparte(recomandabil de un medic) cu un ac steril si indepartat lichidul,nu si pielea respectiva. Dar prima masura pe care o poate lua cinevai nainte de spargerea basicilor dar si dupa este de a aplica apa rece din abundenta, doarece aceasta are efect anti-inflamator. Se pot pune comprese umede. Se poate aplica si spray-ul pentru arsuri, Oximed, carediminueaza inflamatia. Anestezicele locale (axilina) prezinta risc desensibilizare locala (prin aparitia dermatitei de contact).


Deci aveti grija cu radiatia solara si protejati-va folosind creme de protectie solara!!


Voi folositi astfel de creme??Ati patit vreodata ceva pentru ca ati stat prea mult la soare si nu ati folosit creme de protectie??

Va pup si aveti grija de voi!!!Nu stati mult la soare:*

5 comentarii:

ColourMePretty spunea...

Da, am patit...mi-au aparut pistrui intre sani. Si anul acesta am observat ca nu mai sunt simple pete, ci se simt in relief la pipait. Cam 2 din ei au devenit alunite maro.Pe astea le dau cu spf50. Vreau sa merg la dermato sa le vada, am mai auzit de pistrui in acea zona, cauzati de soare, dar mi-e teama fiindca sunt reliefati.

Miu Miu spunea...

ai pus niste poze care merg direct la inima. :-s eu ma protejez pentru ca ma tem de soare desi nu sunt asa alba :-s

Irynuk spunea...

@ramona:cel mai bine e sa consulti un dermato:)..ca nu e de jucat cu asa ceva:-s

Irynuk spunea...

@miu miu:am pus pozele ca sa va arata ca soarele nu e chiar asa de bun mai ales in exces..trebuie sa ne protejam si sa avem grija de pielea noastra:)

Andayn spunea...

dap asa e..si mi-e mi-au aparut pete dinacelea de la soare..sis ff urite si neplacute..plus ca depigmentarea lor...necesita timp...si e dificil sa scapi definitv o data ce te-ai ales cu ele:(..cum stim pp cu toatele..pielea are memorie...poate vara asta nu patesti nimik, poate nici vara viitoare..dar cu siguranta..ce facem azi se reflecta pe pielea noastra peste ani..multi, putini..nu se stie.. :(

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...