marți, 7 iunie 2011

Protectia solara vs cancerul de piele

Buna fetelor!
Astazi vom vorbi despre cancerul de piele care poate aparea din cauza nefolosirii cremei pentru protectia solara.



Expunerea la soare, în special prin radiațiile ultraviolete A și B (UVA și UVB), constituie principala cauză a cancerului de piele, iar acest aspect conduce la existenţa posibilităţilor concrete de prevenire a cancerului de piele! Sub acţiunea radiaţiilor ultraviolete (UVA și UVB), apar diferite mutaţii la nivelul acizilor nucleici din piele (în special ADN sau DNA în limba engleză), mutaţii care sunt iniţial reparate de către organismul nostru dar în situaţia imposibilităţii realizării acestor „reparaţii" apar neoplaziile cutanate. Expunerea cumulativă la soare şi arsurile solare în copilărie sunt factorii principali prin care apare cancerul de piele indus de radiaţiile solare. De asemenea, în apariţia diferitelor forme de cancer de piele intervin  factorii genetici, expunerea la radiaţii ionizante, cicatricele cutanate determinate de alte afecţiuni, expunerea ocupaţională la diverse substanţe toxice.
Expunerea la soare provoacă, de asemenea, anumite modificări ale fibrelor elastice cutanate, şi determină apariţia de pete pigmentare asociate cu o fragilitate tegumentară crescută. Expunerea la soare determină apariţia de leziuni precanceroase şi canceroase cutanate, tumori benigne, precum şi anumite modificări estetice de tip riduri fine, pistrui, pigmentări cutanate alternând cu depigmentări, coloraţie gălbuie a pielii, telangiectazii, scăderea elasticităţii tegumentului.

Noi trebuie sa ne protejam de razele puternice ale soarelui evitand expunerea prelungita la soare, în special în perioada 11,00-16,00, precum şi  utilizărea aparatelor de bronzat artificiale,utilizand consecvent  cremele de fotoprotecţie, cu spectru larg (UVA şi UVB) şi cu un factor de protecţie corespunzător anotimpului şi tipului de piele; aceste creme trebuie aplicate la nivelul tuturor zonelor, reaplicate periodic (la fiecare 2 ore) şi după baie etc.

Aceti grija de voi!Va pup:*

1 comentarii:

ellen~beauty spunea...

Foarte interesant sper sa tin si eu cont data viitoare ca sa nu ma mai "parlesc";)))

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...