joi, 9 iunie 2011

Imbatranirea prematura a tenului,cum aplici corect crema de protectie,ce am mai primit si blog awards

Hey fetele>:D<

Ieri nu am facut nici o postare (shame to me)...iar astazi va voi face o postare mai lunga care sper sa nu va plictiseasca:D
Astazi trebuie sa va prezit 2 motive pentru ca sa va protejati de razele puternice ale soarelui.

In primul rand va voi vorbi despre imbatranirea prematura a pielii.

       O piele fina, luminoasa si fara riduri este visul oricareia dintre noi. Dar oare este atat de usor sa o obtinem si sa o pastram? Gesturile pe care (nu) le facem zilnic au o importanta mai mare decat ne imaginam.
O mare parte din modul in care imbatranim o datoram mostenirii genetice. Si daca acest lucru nu il putem modifica, putem in schimb sa fim atenti la lucrurile asupra carora avem controlul.Soarele este inamicul nr. 1 al pielii si din ce in ce mai multe persoane inteleg ca o piele frumos bronzata isi are pretul ei. Cu atat mai mare cu cat nu ne dam seama pe moment, ci in timp, cand va fi prea tarziu sa mai reparam "stricaciunile".

Este suficient un mic test pentru a vedea pe viu efectele expunerii zilnice la soare: compara fetele interne ale bratelor (mai putin bronzate si deci mai putin expuse in general la soare) cu zonele bratelor mai bronzate, deci vazute regulat de soare. Este evidenta diferenta de textura si de elasticitate, fetele interne avand o piele mult mai fina.Este bine deci sa ne protejam pielea pe cat posibil impotriva razelor solare atat prin imbracaminte, cat si prin creme fotoprotectoare la nivelul zonelor neprotejate: fata, decolteu, maini. Ochelarii de soare sunt foarte importanti pentru ca un soare puternic forteaza ochii si duce la aparitia "labei de gasca" in coltul ochilor.


Acum sa vorbim despre cum este corect sa aplici crema de protectie solara .

Cremele de protectie solara sunt mai mult un medicament cu actiune preventiva, decat un produs cosmetic. In consecinta, modul de aplicare este esential pentru ca aceste produse sa-si atinga scopul si anume acela de a proteja  pielea impotriva radiatiilor ultraviolete.
 Produsele de protectie solara trebuie aplicate in cantitati suficiente, actiunea acestora este determinata, in sens strict, de cat produs este aplicat pe piele.

Pentru a atinge nivelul de protectie indicat de "factorul de protectie solara", crema trebuie aplicata in cantitate de circa 36 de grame (echivalentul a sase lingurite pline), raportat la o persoana adulta, pentru fiecare aplicare.

Pentru a mentine gradul de protectie preconizat de produs aceasta cantitate trebuie aplicata din nou de fiecare data dupa baie, iar stratul protector trebuie refacut la fiecare doua ore.

Este foarte important de tinut seama de faptul ca prima aplicare a cremei de protectie solara trebuie facuta cu minim 30 de minute inainte de prima expunere la soare.

Piela trebuie se fie curata in momentul in care aplici crema de protectie. Orice alte lotiuni sau creme pentru piele aplicate anterior cremei anti-solare diminueaza efectul acesteia.

Nu este recomandata folosirea cremelor cu factor de protectie mai mic de 15, indiferent daca pielea este sau nu bronzata si indiferent de tipul de piele.


Acum sa va arat ce am primit de la Iwostin .



Aceste doua oje le-am castigat la giveawayul organizat de Lucia si Leya
carora le multumesc mult:* si trebuie sa mai primesc un latisor:D





Si am primit si 2 award-uri:D
Multumesc  Gya 
Multumesc Laura

Iata si regulile:
1.Link back to the person, who passed you the award.
2.Share 7 random things about youself.
3.Award 15 blogs
4.Drop them a line and tell them about it.

 7 lucruri despre mine:
Sunt in zodia balanta!
Am 21 de ani
Sunt o fire ambitoasa
Ma intristez repede:(
Imi place sa ma plimb
Ador natura:X
Imi place negrul:-s



Dau mai departe urmatoarelor fete:
Corina (atitudine si impresii)
AM
Alina Make Up
Miu Miu
Julia
Camy
Gabrielle boutique
Colourfull bazar
Andreea's Land
Mad@
Iulia C
Madlen
Iguanitza
Adina
Honey Bunny

Sa aveti o zi superba>:D<

4 comentarii:

Miu Miu spunea...

ce oje minunate!

kory_nails spunea...

ai si de la mine oferite premiile
http://korynasplace.blogspot.com/2011/06/blog-awards.html

Fragancia spunea...

love the nail colors! and congrats on the blog awards :) great blog :) im your new follower i hope you'll follow back
xoxox
http://cosmopearls.blogspot.com/

From Broadway spunea...

Really like that neon pink nail colour!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...